menu
Word Lid
Op de bres voor een leefbaar Akkerbeek

Na een grillig parcours van de coalitiepartijen en veel onzekerheid voor de omwonenden, worden de plannen rond het Akkerbeek-project voorlopig opgeborgen. Met het Vlaams Belang zijn we daar blij om. Het aangename en dorpse karakter behouden, dat is voor onze partij dé kwestie die er in Beerse toe doet. Het buurtcomité kon dan ook op onze steun rekenen: in de gemeenteraadscommissie liet ons raadslid Jan Van Dijck jullie stem horen en wisten we de plannen mee af te voeren.

Toch verklaarde burgemeester Craane (CDE-Vlim.be) dat de plannen voor Akkerbeek voor hem niet volledig van de tafel zijn verdwenen. Het Vlaams Belang wil steeds constructief meedenken. Maar voor Akkerbeek stellen we wel enkele voorwaarden:

1. Geen grote woontorens van vier verdiepingen hoog. Die horen in Beerse niet thuis, de bebouwing in ons dorp dient laag te blijven.

2. De speeltuin en groene omgeving mogen niet geschrapt worden. Onze wijk heeft immers zuurstof nodig.

3. De mobiliteit moet haalbaar blijven. En een ontwikkeling die haast honderd nieuwe auto’s met zich mee zou brengen op de Boudewijnstraat, is dat niet.

Kortom: Beerse moet een gezellig dorp op mensenmaat blijven, geen verstedelijkte en gebetonneerde appendix van Turnhout. Daarvoor blijven wij ons elke dag inzetten.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF