menu
Word Lid
Vlaams Belang Beerse - Vlimmeren met drie zetels klaar voor zes jaar constructieve oppositie
De gemeente en provincieraadsverkiezingen van zondag 14 oktober hebben door de uitslag van het Vlaams Belang de politieke krachtverhoudingen in Beerse – Vlimmeren hertekent.
De cijfers liegen niet , de partij NVA van de huidige burgermeester Marc Smans boekte een verlies van 3 zetels , ook Beerse Plus verliest 2 zetels. Zo hoeven we niet ver te zoeken waar onze zetels vandaag komen .

Het Vlaams Belang komt vanuit het niets in de gemeenteraad terecht met niet minder dan 3 zetels. Ons resultaat mag er dan ook zijn 13,5% van de Beersenaar – Vlimmerenaar stemde voor onze partij. Daarmee worden we meteen de derde grootste partij van onze gemeente.

Voor de provincieraad klopten we zelfs af met een mooie 20,8% onze voorzitter Jan Van Dijck behaalde 3.959 stemmen hierbij worden we ook vlot de derde partij .Deze provinciale cijfers zijn relevant voor de tendens die zich aftekent voor de verkiezingen in mei 2019.

Vanuit onze partij willen we de toekomstige burgermeester Bart Craane van CDE – Vlim.be feliciteren met zijn overwinning. Anderzijds vragen wij en samen met ons, vele burgers van onze gemeente ons oprecht af waarom de Beersenaars - vlimmerenaars in feite nog gaan stemmen. Terwijl onze speerpunten gelijk lopen met de winnende partij CDE – Vlim.be , met als doel de stem van het volk te zijn ,blijkt het toch moeilijk te zijn voor CDE-Vlim.be om te luisteren naar de stem van het volk. Het 38 jaar oude cordon sanitaire word ook in onze gemeente gehandhaafd, en dan durven ze democratie nog in de mond te nemen. Voor ons gaat het om Beerse en Vlimmeren, onze inwoners die met de verkiezingen een duidelijk signaal gegeven hebben.

In de pers lezen we dat CDE-Vlim.be gekozen heeft om samen te besturen met de Beerse Plus, juist de partij die afgestraft werd op 14 oktober door onze inwoners. Aangezien er geen rekening mee gehouden word wat duidelijk blijkt uit hun persmededeling, want wees eerlijk als je tussen de regels leest is het programma van Beerse Plus dat ter uitvoering staat. Juist daarvoor hebben onze kiezers niet gekozen ! Dan maar plat op buik en het verkiezingsprogramma dan maar in de vuilbak ?

Met andere woorden men wil dan toch niet luisteren naar onze inwoners. Op de bevraging stem van vlaanderen van gazet van Antwerpen voor de verkiezingen staat onder de lijsttrekker Bart Craane de volgende vragen en antwoorden te lezen :

Mijn voornaamste verkiezingsbelofte : Eerlijke politiek waarbij geluisterd word naar de mensen.
Wat is de coalitie van uw voorkeur : De partij met wie we het meest gemeenschappelijke standpunten hebben.
Blijkbaar waren ze dat juist vergeten.

Zes jaar constructieve oppositie uiteraard zal het Vlaams Belang met eigen accenten haar programma verdedigen, we zijn er van overtuigd dat we middels een constructieve en volwassen politieke houding onder alle partijen, oppositie en coalitie veel gerealiseerd kunnen krijgen in onze mooie gemeente. Uiteindelijk is het de Beersenaar – vlimmerenaar die er beter van moet worden en niet onze partijen en gemeenteraadsleden. Wij staan open voor dialoog en verbinding vanzelfsprekend met een gezonde kritische blik.

Wat ons betreft konden de verkiezingen voor het Vlaams Belang geen beter resultaat opleveren. Onze ploeg is klaar voor de komende zes jaar en zal de Beersenaar – vlimmernaar die voor ons gestemd heeft, maar evenzeer alle andere inwoners niet teleurstellen. Zoals onze nationale voorzitter het al zei : het Vlaams Belang is terug!!!

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF